Nooralotta Neziri – Aitoen kohti korkeuksia

Nooralotta Neziri – Aitoen kohti korkeuksia

Porissa asustava aitajuoksijakaunotar, Nooralotta Neziri, kuuluu Suomen tämän hetken kirkkaimpiin yleisurheilijalupauksiin. Neziri pitää hallussaan suomenennätyksiä 100 sekä 60 metrin naisten aidoissa. Nezirin aika kuluu harjoitellessa, jonka lisäksi hän opiskelee Turun yliopiston Porin yksikössä, kauppakorkeakoulussa. Neziri kiinnostui aitajuoksusta aivan uudella tavalla 14-vuotiaana uuden valmentajan myötä ja siitä alkoi hänen matkansa kohti maailman kirkkainta kärkeä.

 

Menestystä juoksuradoilla ja niiden ulkopuolella

Menestystä Neziri on niittänyt niin kansallisilla kuin kansainvälisillä kilparadoilla. Mitaleita löytyy  nuorten sarjoista, mutta aikuisten sarjoissa onnistumisista Neziri haluaa nostaa esiin  2013 MM-kilpailuissa välieriin pääsyn sekä 2015 EM-yleisurheilun hallikisojen kuudennen sijan.

Tavoitteenaan Nezirillä on, ei enempää eikä vähempää, kuin voittaa arvokisamitali EM- sekä MM-tasolla.

Juoksuratojen ulkopuolella Nezirillä on tavoitteenaan kauppatieteiden maisterin paperit. Kauppatieteiden kandidaatiksi hän valmistuu tammikuussa 2016.

– Luulen, että maisterin tutkielmaan menee vielä noin kaksi vuotta.

 

Perhe-elämää ja harjoituksia

Nezirin arki pyörii vahvasti treenaamisen parissa, sillä viikoittainen harjoitusmäärä on noin 8-9. Harjoitusten ulkopuolella Nezirin vapaa-aika kuluu opiskellessa ja rentoutuessa. Perhe on tärkeä osa Nezirin elämää. Mahdollisuuksien mukaan hän pyrkii viettämään aikaa perheensä kanssa ja levätä harjoituksista.

– Treenien välissä saattaa väsymys painaa, sen vuoksi myös harjoitusten väliin jäävä aika täytyy rauhoittaa. 

Kroppa toimii täydellisesti

 

 

Täydellinen juoksu

Nooralotta Neziri kuvailee täydellistä juoksua kuin hidastettua – teräväpiirtoista filmiä.
– Juuri ennen pamahdusta keskittyminen syvenee niin, että koko kroppa toimii täydellisessä balanssissa. Keho ja

mieli ovat niin sisällä siinä tilanteessa, että kaikki tapahtuu hallitusti, suoraan selkärangasta. Tekemistä ei tarvitse miettiä lainkaan ja kaikki tuntuu helpolta.

Käyttöoikeudet -NoLo
Käyttöoikeudet -NoLo

 

 

Terveyttä, unelmia, ja lämpimiä kelejä

Kysyimme Nooralotta Neziriltä, että jos hän saisi kolme toivetta, kuinka hän ne käyttäisi.

– Terveyttä sekä itselleni että kaikille muille. Mahdollisuus toteuttaa aivan kaikki unelmat todeksi. Lisää lämpimiä kelejä, palelen todella helposti.

Neziri toivoo viiden vuoden kuluttua viettävänsä uransa huippuvuosia ja yksi hänen uransa huippuhetkistä olisi ollut Tokion Olympialaisissa 2020. Todennäköisesti Neziri asuisi edelleen Porissa,  mutta viluisuus ajaa häntä lämpimään.

–  Viiden vuoden päästä voisin näihin aikoihin myös toivottavasti olla leireilemässä jossain lämpimässä.

Urheilun ulkopuolella hän toivoo valmistuneensa kauppatieteiden maisteriksi. Innolla jäämme odottamaan, kuinka Nooralotta Nezirin tulevaisuuden unelmat ja haaveet toteutuvat.

Neziri haluaa kiittää suuresti kaikkia sponsoreitaan. Erityiskiitokset lähtevät hänen valmentajalleen Jussi Ihamäelle. Myös muut tukijoukot, managerit ja lääkärit ansaitsevat arvoisensa huomionosoituksen.

Neziriä voit seurata myös Instagramissa, twitterissä sekä hänen kotisivuillaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *